Idei și Eseuri intruse în știință

Autor: Adrian Gagea

ISBN: 978-606-94001-7-3. Format (18 x 26 cm), 96 pagini 100 g/m2. (Română-Engleză)

Metodă de legare: Broșare. Copertă 300 g/m2, laminată mat.

Ne adresăm celor care cred că ştiinţa, pe lângă obiectivele sale de livability și profit, mai are și o motivaţie elevată, orientată spre unele dintre caracteristicile esenţiale ale spiritului uman. Este vorba despre curiozitatea ştiinţifică, despre dorinţa de a înţelege, despre bucuria cunoaşterii, despre acel „motor” onorabil al speciei umane care a facilitat evoluţia omului de la forma primitivă de vieţuire la forma modernă de convieţuire. Din acest punct de vedere se cuvine să aducem un omagiu empatiei şi purtătorilor ei respectabili.
Mai departe … “Idei și Eseuri intruse în știință”

George Coșbuc în documentele junimei năsăudene

Coordonatori: Ioan Pintea, Adrian Onofreiu

ISBN: 978-606-94001-5-9. Format 20 x 21,5 cm, 140 pagini 120 g/m2. Metodă de legare: Broșare. Copertă 350 g/m2, laminată mat.

Asumat încă în răstimpul existențial al creației și apoi, de istoria și critica literară ca unul din poeții importanți de la cumpăna veacurilor XIX-XX, George Coșbuc a beneficiat de lucrări  restitutive,  analitice sau interpretative.
Mai departe … “George Coșbuc în documentele junimei năsăudene”

Infinitul din Noi

Autor: Ioan Borșa

ISBN: 978-606-94001-4-2. Format A5, 502 pagini 80 g/m2. Metodă de legare: Broșare. Copertă 300 g/m2, laminată lucios.

Antologia bilingvă româno-engleză “Infinitul din noi” aduce în faţa dumneavoastră o poezie curată şi intensă, fiind un portret pentru treptele parcurse de poet, pentru cunoaşterea etapelor existenţiale, cuprinzând o selecţie din volumele “Virtuali în infinit”, “Poezie pentrustatui”, “Masca de pe faţa lumii”, “Din umbra uitării”, precum şi poezii inedite, grupate sub titlul “Calea de întoarcere”.
Mai departe … “Infinitul din Noi”

Frumusețe Răpitoare într-alt cer de poezie

Autor: Victoria Fătu Nalațiu

ISBN: 978-606-94001-3-5. Format 210 x 210 mm, 102 pagini 120 g/m2. Metodă de legare: Broșare. Copertă 300 g/m2.

Cititorule, o parte din viaţă  am îngrijit misterele ascunse-n cărţi.
Astăzi trec informaţiile, acumulate prin filtrul personal, încercând să cultiv binele; în acelaşi timp urmăresc şi mutaţiile artistice care revoluţionează mediul social:

Mai departe … “Frumusețe Răpitoare într-alt cer de poezie”

Caietul Profesorului de Educație Fizică

Autori: Gherman Alexandru-Daniel, Borș Paraschiva, Onița Dinu Gheorghe, Constantin Florian

ISBN: 978-606-94001-2-8. Format A4, 145 pagini, 80 g/m2. Metodă de legare: Cu spiră metalică. Copertă: mucava cașerată.

Caietul profesorului de educație fizică este un auxiliar didactic destinat profesorilor care doresc să-și ușureze munca depusă la clasă. Caietul este conceput să poată fi utilizat cel puțin 4 ani în funcție de numărul de ore care intră în norma unui profesor și de numărul de clase la care predă. Pe lângă posibilitatea înregistrării datelor personale ale elevilor caietul conține și o serie de date și instrumente de lucru necesare profesorului de educație fizică și sport la clasă și în competițiile sportive.

Mai departe … “Caietul Profesorului de Educație Fizică”

Rolul Corpului în Interacțiunea cu Instrumentul

Autor: Ana Ioana Oltean Zehnder

ISBN: 978-606-94001-0-4. Format A4, 55 pagini 120 g/m2. Metodă de legare: Broșare. Copertă 300 g/m2, laminată mat.

Această lucrare este o pledoarie pentru integrarea conştientizării corpului în predarea unui instrument muzical. Ea dă curs cererilor insistente venite din partea studenților și profesorilor români, participanţi la Cursurile de vară de la Bistrița începând din anul 2006. Scopul lucrării este acela de a atrage atenția asupra cauzelor specific-flautistice, care pot avea ca rezultat suferința sau boala, precum și a exercițiilor practice care pot face parte din rutina zilnică și pot servi deopotrivă muzicienilor care cântă la un alt intrument decât flautul.
Mai departe … “Rolul Corpului în Interacțiunea cu Instrumentul”