Caietul Profesorului de Educație Fizică

Autori: Gherman Alexandru-Daniel, Borș Paraschiva, Onița Dinu Gheorghe, Constantin Florian

ISBN: 978-606-94001-2-8. Format A4, 145 pagini, 80 g/m2. Metodă de legare: Cu spiră metalică. Copertă: mucava cașerată.

Caietul profesorului de educație fizică este un auxiliar didactic destinat profesorilor care doresc să-și ușureze munca depusă la clasă. Caietul este conceput să poată fi utilizat cel puțin 4 ani în funcție de numărul de ore care intră în norma unui profesor și de numărul de clase la care predă. Pe lângă posibilitatea înregistrării datelor personale ale elevilor caietul conține și o serie de date și instrumente de lucru necesare profesorului de educație fizică și sport la clasă și în competițiile sportive.

Completarea sistematică a caietului face mai ușoară munca profesorului și permite înregistrarea unor date foarte necesare în activitatea de educație fizică și sport din școală.

Prof. Alexandru-Daniel Gherman   


Caietul profesorului de educație fizică este un excelent material auxiliar didactic pentru profesorii dedicați muncii pe care o depun atât la clasă cât și în activitățile extracuriculare. Cu toate că s-au mai editat astfel de materiale didactice, modul în care noi am abordat prezentul caiet este inedit. Pentru acest motiv avem speranța că vom primi sugestii colegiale pentru o viitoare ediție. Doresc să mulțumesc celor care vor folosi acest caiet chiar și numai orientativ.

Prof. Paraschiva Borș


Sper ca acest demers metodic, realizat de specialiști ai Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud, să corespundă exigențelor ridicate ale cadrelor didactice de la disciplina Educație Fizică și Sport.

prof. Dinu Onița


Căutarea performanței, nevoia de realizare, care are la bază nu numai fenomenul de facilitare socială sau emulație socială, ci și tendința spre excelență a individului, este parcă mai pregnantă în domeniul de activitate al educației fizice și a sportului. Toți cei care sunt dedicați acestui domeniu au învățat din propria experiență cea mai simplă lecție: “dacă nu-i poți depăși pe alții te poți depăși pe sine”. Demersul nostru, “Caietul profesorului de educație fizică pentru clasele V-VIII”, se înscrie în acest context: un efort de a face lucrurile mai bine, o încercare de a realiza performanța de succes, fie și numai în comparație cu prestațiile anterioare.

Mulțumesc pe această cale profesorilor implicați direct în acest proiect, domnului Alexandru Gherman, doamnei Paraschiva Borș și domnului Dinu Onița, inspector de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, precum și tuturor celorlați profesori care ne-au îndrumat pe tot parcursul drumului de la concepție la realizare.

prof. Florian Constantin